Рехабилитация на възрастни хора - София - идеалното решение за нуждите на вашите близки

Много възрастни хора са подвижни, жизнени и не се нуждаят от чужда помощ, а могат да се обслужват самостоятелно. В някои ситуации обаче, като проблеми с равновесието, травми и наранявания, причинени от инциденти като падания, могат да предизвикат известни затруднения за хората. 

В тези случаи обикновено са необходими продължителни грижи и рехабилитация. В дом за възрастни хора “Надежда” разбираме нуждата от правилни и навременни възстановителни процедури. Ние предлагаме рехабилитация на възрастни хора и рехабилитационни грижи, благодарение на които човек да се възстанови и да продължи да живее самостоятелно. Вашите близки ще бъдат обгрижвани и ще получават нужното внимание, което заслужават.

Мъж в напреднала възраст по време на рехабилитационна сесия.

Рехабилитация на възрастни хора - основна информация

Ние предлагаме рехабилитация на възрастни хора, която има за цел да подпомага индивида да постигне възможно най-високо ниво на функционалност, независимост и качество на живот. Чрез методите на рехабилитация, терапевтите не винаги успяват да възстановят напълно последствията, причинени от болест или травма, но винаги успяват да помогнат на човека да достигне до оптимално здраве, функциониране и благополучие. Чрез терапията се подобрява физическото здраве, за да продължат пациентите да извършват дейностите, които обичат. Нашите квалифицирани професионални, физически и речеви езикови терапевти ще помогнат на възрастните хора да си върнат силата и независимостта, ако им е по-трудно да изпълняват определени задачи или се нуждаят от рехабилитация след операция.

Рехабилитацията винаги започва с индивидуална оценка. Ако пациентът има препоръка от физиотерапевт, първоначалните разговори и планове се основават на препоръка. След това ще изготвим план за рехабилитация въз основа на индивидуалните нужди и желания. Планът ще се изпълнява и наблюдава по време на лечението. Нашите опитни физиотерапевти предлагат разнообразен набор от възможности за физически упражнения, които помагат за подобряване на мускулната сила и подвижност, баланс и ходене. Рехабилитацията включва и различни похвати за намаляване на болката и лечение на различни състояния.

Биоптрон (уред за светлинна терапия) е едно от устройствата, които използваме за рехабилитационния процес. Светлината и нейната енергия се абсорбират от нашите клетки, задействайки специфични клетъчни механизми. Тези биостимулативни ефекти насърчават специфични пътища за предаване на сигнали, генна транскрипция и секреция на сигнални молекули, които могат да модифицират имунологичните отговори. В резултат на това, светлината терапия с Биоптрон подобрява микроциркулацията, подсилва защитната система на тялото, стимулира регенеративните и репаративните процеси на целия организъм, насърчава заздравяването на рани, облекчава болката или намалява нейната интензивност.

Жена по време на рехабилитационна сесия

Защо да изберете дом за възрастни хора „Надежда”

  • Ние осигуряваме 24/7 обслужване, което включва: обгрижване; хранене; покриване на хигиенните нужди на пациентите.
  • Предлагаме изготвяне на индивидуален план за обслужване според възможностите, нуждите и медицинската документация на самия домуващ;
  • Даваме възможност за осигуряване на консумативи и лекарства и помощни средства;
  • Осигуряваме връзка на близките с домуващите по телефон;
  • При желание и допълнително уговаряне, ние можем да ви осигурим: кинезитерапия за възрастни хора; ерготерапия за възрастни хора; логопед.
Жена по време на рехабилитационна сесия с лекар

Защо рехабилитацията на възрастни хора е най-доброто решение за вас или за вашите близки

Рехабилитацията е лечение, което използва, наред с други похвати, физически упражнения. Тези физически упражнения са предназначени да улеснят и ускорят лечебния процес. Чрез укрепване на тялото се намалява болката, а възможността за бъдещи наранявания се свежда до минимум.

Едно от многото предимства на рехабилитацията е възможността възрастните хора да станат още по-активни, отколкото са били преди терапията. Това им помага да си възвърнат и да подобрят когнитивните си функции. Рехабилитацията може да се използва и при проблеми с говора.

Много пациенти в напреднала възраст се нуждаят от раздвижване след операция за смяна на ставите. Често това е колянна или тазобедрена става. Рехабилитацията помага за по-бързото оздравяване, за да могат възрастните хора да стъпят на крака, възможно най-скоро след операцията.