Ерготерапия от дом за възрастни хора “Надежда”- върнете независимостта на вашите близки

Вашите родители изпитват трудности да изпълняват рутинните си дневни дейности? Може би сте се опитали да им помогнете, но каквото и да правите е неефективно?

Едно от неприятните последствия на остаряването е загубата на способността да се извършват неща, които някога са били невероятно прости. Когато възрастните хората загубят способността да изпълняват ежедневни задачи, те започват да се чувстват объркани, разочаровани и понякога дори смутени.

Родителят ви не трябва да се чувства по този начин. За щастие, има начини, по които можете да помогнете на възрастния си родител да придобие повече контрол над живота си. Един от тези начини се нарича ерготерапия.

Доверете се на дом за възрастни “Надежда”, защото при нас работят квалифицирани ерготерапевти. Чрез ерготерапия вашите родители получават възможност да си върнат независимостта и достойнството

Възрастен мъж с увреждане на ерготерапия

Ерготерапия за възрастни хора - основна информация

Чрез ерготерапия възрастните хора развиват, възстановят или поддържат уменията, от които се нуждаят, за да извършват значими и необходими ежедневни дейности. Нашите ерготерапевти помагат на пациентите да преодоляват ежедневните предизвикателства, причинени от намаления обхват на движение и мобилност.

Нашите ерготерапевти използват техники за обучение, упражнения и рехабилитация, за да улеснят ежедневните задачи като обличане, хранене, къпане и използване на тоалетна. Специалистите по ерготерапия за възрастни хора правят анализ на това как се придвижват пациентите и извършват промени в обзавеждането, за да направят ежедневните дейности по-безопасни. 

Ерготерапията за възрастни хора е ключова по време на ранните етапи на загуба на памет. Терапевтите оценяват когнитивните способности на пациента и помагат за справяне с всякакви промени в тяхното поведение или личност чрез поведенческа модификация.

Ако вашият родител или любим човек страда от частична или пълна загуба на зрението, ерготерапевтът работи с него, като използва дейности, които насърчават зрителното осъзнаване, помага му да открива модели и да укрепва възприемащите умения.

Възрастни хора на ерготерапия в парка

Защо да изберете дом за възрастни хора „Надежда”

Ние предлагаме ерготерапия за възрастни хора, които са трудно подвижни или имат проблеми в изпълнението на ежедневни задачи. Изберете дом за възрастни хора “Надежда”, защото:
  • При нас работят квалифицирани специалисти: ерготерапевти, санитари, болногледачи, сестри и лекари;
  • Осигуряваме помощни средства като патерици, канадки, бастуни, проходилки;
  • Разполагаме със специализирани, многофункционални, електрически легла, които улесняват промяната на положението, ставането и храненето на пациентите;
  • Имаме електрически системи за стълби, които улесняват изкачването и слизането по стълби на хора в инвалидна количка;
  • Система за ходене – това е модерен уред, който помага на хора с инсулт, хемиплегия, множествена склероза, мозъчни увреди и други.
  • Предлагаме и други услуги, сред които грижа за възрастни хора по домовете и консултация със специалисти.
Хора правят ерготерапия

Защо ерготерапията за възрастни хора е добро решение

Чрез ерготерапия възрастните хора се учат да изпълняват ежедневни задачи по безопасен начин, въз основа на техните способности. Редовната терапия, като решаването на кръстословици, занимания с изкуства и занаяти, или четене на списание, може да помогне на пациентите да изострят своите фини и основни двигателни умения, да поддържат силата си и да подобрят сръчността си.

Модификациите на стаите и помещенията, които ерготерапевтът препоръчва, помагат за предотвратяване на падания и вдъхват увереност на възрастните хора при извършване на ежедневни задачи.

Възрастни хора ерготерапия

Ерготерапията помага на възрастни хора с деменция, като отчита техните силни и слаби страни. Въпреки че няма лечение за болестта, пациентите показват подобрение чрез адаптация и компенсация. Ерготерапевтът може да научи пациент с деменция да си води бележки, които да му помагат да си спомня. 

Ерготерапията помага не само на пациентите, а и на техните болногледачи. Ерготерапевтите са обучени да оценяват ситуацията и да намират начини за облекчаване на работата на болногледача.