Кинезитерапия за възрастни хора - изберете професионалните грижи на дом за възрастни хора “Надежда”

Изберете дом за възрастни хора “Надежда”, ако ваш роднина наскоро е претърпял сериозно нараняване, заболяване или операция, за да се възстанови по-бързо. При нас той ще възстанови силите си, ще се научи отново или ще намери нови начини да прави неща, които е правил преди. Всичко това ние постигаме чрез кинезитерапия.

Независимо от физическо състояние, дом за възрастни хора “Надежда” помага на своите пациентите да преодолеят пречките и да постигнат по-добро здраве. При нас работят дипломирани кинезитерапевти с обширни познания и богат опит в кинезитерапия за възрастни хора.

Кинезитерапията е област на физиотерапията, която се занимава с използване на движение с цел лечение, за да се постигне оптимално функциониране на частите на тялото и организма като цяло. Това е тясно специализирана и същевременно изключително адаптивна терапевтична дисциплина.

Възрастни хора тренират с инструктор

Кинезитерапия за възрастни хора - основна информация

Кинезитерапията като част от физиотерапията е един от най-важните аспекти на медицинската рехабилитация. Тя се занимава с използването на систематизирани движения на отделни части на тялото или цялото тяло, под формата на упражнения, които запазват, установяват, развиват и заместват функциите на опорно-двигателния апарат, както и на органи и системи, които са функционално свързани с движението.

Целта на кинезитерапията за възрастни хора е максимално използване на целия потенциал на пациента, с акцент върху възможно най-доброто възстановяване на увредената функция на опорно-двигателния апарат.

При нас работят кинезитерапевти, притежаващи знания и умения за справяне с проблемите при всяко заболяване и физическо състояние. Те използват два основни метода, упражнения и обучения за подобряване на функционалната загуба на нашите пациенти.

Индивидуалният подход на кинезитерапевтите позволява на пациентите ни да постигат бърз напредък и ефективно лечение. Чрез терапевтични упражнения помагаме на възрастните хора да възвърнат основни физически функции.

Освен това, нашите кинезитерапевти имат усъвършенствани умения в специализирани области, включително: рехабилитация и кинезитерапия след инфаркт или инсулт; след счупвания или операция за смяна на колянна и тазобедрена става; след хирургични интервенции.

Кинезитерапавет раздвижва възрастна жена

Защо да изберете дом за възрастни хора „Надежда”

Ние сме загрижени за физическото и психическото здраве на домуващите. Изберете дом за възрастни хора “Надежда”, защото:
 • Тук работят професионалисти с богат опит и висока квалификация;
 • Предлагаме кинезитерапия за възрастни хора за възстановяване на хора след инсулт, инфаркт, фрактури, деменция, алцхаймер и други;
 • При желание и допълнително уговаряне, може да се осигури физиотерапия или логопед;
 • Предоставяме помощни средства – патерици, канадки, бастуни, проходилки;
 • Цялостно обслужване и обгрижване в зависимост от индивидуалните възможности.
 • Предлагаме здравословно седмично меню

Защо кинезитерапията за възрастни хора е добро решение

Кинезитерапевтите знаят всичко за анатомията и как всяка част от тялото работи сама по себе си и във връзка с другите части на тялото. Въз основа на тези знания подбираме правилните терапевтични упражнения, с които постигаме специфични цели за повишаване на силата или мобилността, без да се причинява болка или дискомфорт на пациента. Кинезитерапията за възрастни хора има ясно изразени физиологически и психологически ползи.

Жена прави кинезитерапия в дом за възрастни

Терапевтичните ефекти на кинезитерапията за възрастни хора са:

 • Повишаване на мускулната сила и еластичност;
 • Увеличаване на обема на подвижността в ставите;
 • Подобряване на функцията на сърдечно-съдовата система, дихателните органи, нервната система и храносмилателните органи;
 • Подобряване на циркулацията и ускоряване на мастния метаболизъм, и процесът на възстановяване на организма като цяло;
 • Създаване на правилна схема на движения и програма за двигателна активност.