Лабораторни изследвания и пълна кръвна картина от дом за възрастни хора “Надежда”

С напредване на възрастта лабораторните кръвни изследвания и пълната кръвна картина стават необходимост за лицата над 60 години. Хората в тази възраст обикновено са все още в доста добро здраве и вероятно водят активен, пълноценен живот. Независимо от това, има някои проблеми, за които трябва да бъдат нащрек.

Лабораторните изследвания обикновено са – макар и не винаги – много полезни, когато става въпрос за правилна оценка на често срещани оплаквания, които засягат възрастните хора.

Медицински работник гледа лабораторни изследвания за възрастни софия хоспис

Уморени и изтощени? Трябва да се направят кръвни тестове за анемия и проблеми с щитовидната жлеза. Объркани и разконцентрирани? Лабораторните изследвания ни помагат да определим количеството електролити в кръвта на възрастните хора (ниските нива могат да са страничен ефект от лекарство или поради друга причина). Кръвните тестове предоставят информация за инфекции, бъбречната функция и много други.

Лабораторните изследвания са важна част от оценката на здравословното състояние на възрастните хора. Така че ние редовно извършваме кръвни тестове на нашите пациенти. Споделяме резултатите, за да бъдат добре осведомени всички за своето здраве.

Лабораторни изследвания за възрастни хора - Основна информация

В дом за възрастни хора “Надежда” осигуряваме извършване на лабораторни изследвания на място. 

Пълна кръвна картина. Съвкупност от тестове, свързани с клетките в кръвта. Включва следните резултати:

 • Брой на белите кръвни клетки (WBC);
 • Брой на червените кръвни клетки (RBC);
 • Хемоглобин (Hgb);
 • Хематокрит (Hct);
 • Среден корпускулярен обем (MCV);
 • Брой на тромбоцитите (Plts).

Биохимия на кръв и урина. Промените в химичния състав на кръвта и урината са важни диагностични показатели на много заболявания.

Лабораторно изследване за нивата на кръвна захар. Ние разполагаме с глюкомер, за да следим кръвната глюкоза на пациенти с диабет. Редовните тестове ни помагат да противодействаме на заболяването и да предотвратим възможни усложнения.

Измерване на кръвното налягане. Следим редовно кръвното налягане, пулса и оксигенацията на кръвта на нашите пациенти с апарат за кръвно налягане и пулсоксиметър. Кръвното разкрива много за текущото състояние на пациента, както и за възможни проблеми в бъдеще (рискът от инфаркт или инсулт).

Всички изброени лабораторни изследвания се правят на място от опитни специалисти с модерна апаратура.

Жена получава консултация след лабораторни изследвания в София Хоспис

Защо да изберете дом за възрастни хора „Надежда”

 • Всички лабораторни изследвания се извършват на място, без да транспортираме нашите пациенти до здравно заведение или лаборатория.
 • Ние разполагаме с професионален здравен персонал от квалифицирани болногледачи, санитари, сестри, лекари, специалисти и рехабилитатори (при нужда).
 • Домуващите получават непрекъснато обслужване и обгрижване. За тях 24/7 се грижи нашия персонал, който им помага в хранене, къпане, смяна на памперси, обличане и др.
 • Освен физическа помощ, вашите близки ще се радват на психическа и емоционална подкрепа, защото нашите служител изграждат лични взаимоотношения с всеки домуващ.
 • За нас грижите за възрастните хора не са само задача. Ние подхождаме с разбиране и съпричастност към вашите близки.
 • Предлагаме още множество услуги като например палиативни грижи, йога и спортни занимания за възрастни
 • Предоставяме напълно оборудван медицински транспорт

Защо редовните лабораторни изследвания за възрастни хора са добро решение

Лабораторните изследвания са от съществено значение за здравето на възрастните хора. Тестовете могат да се използват за ранно откриване на някои от най-често срещаните и потенциално смъртоносни заболявания, като рак, диабет и сърдечно-съдови проблеми, които водят до инфаркт и инсулт. Чрез лабораторни изследвания могат да се открият определени заболявания в най-ранния и лечим етап, дори преди да се появят симптомите.

С информацията, която получаваме от лабораторните тестове, ние проследяваме здравословното състояние на вашите близки, които са настанени при нас. Ако е необходимо, предприемаме действия, които да подобрят здраве на възрастните хора и да удължат живота им. Например, с едно изследване за нивата на холестерола можем да разкрием риска от развитие на сърдечни заболявания, което ни позволява да предприемем превантивни мерки – като промени в начина на живот и храненето – преди любимият ви човек да развие сериозно заболяване.