Грижите за възрастни хора по домовете от дом “Надежда” ще осигурят комфорт на любимия човек и ще подобрят качеството му на живот.

Когато възрастните се нуждаят от допълнителни грижи или надзор през деня, много семейства смятат, че нямат друг избор, освен да напуснат работата си, за да ги

обслужват. Други смятат, че настаняването в дом за стари хора е единствената им възможност. Но има и друго решение – професионална грижа за възрастни хора по домовете.

Домашните посещения от асистенти помагат на човек да остане в уюта на собствения си дом възможно най-дълго, след като остарее, вместо да се премества в старчески дом или хоспис. Грижата за възрастни хора по домовете е прекрасна опция за нуждаещите се от помощ при извършване на ежедневните си дейности, без да се откъсват от позната им обстановка, приятелски кръг и семейство.

Почасовото облсужване включва всички услуги, които позволяват на човек да живее безопасно в дома си. Грижите за възрастни хора по домовете са подходящи за: тези, които живеят сами; хора с хронични здравни проблеми; възстановяващите се от операция; хората със специални нужди и увреждания.

Запознайте се с всички услуги, които са включени в нашата програма за грижа за възрастни хора по домовете, защото това е най-добрият начин да запазите независимостта на вашите близки, за се радват максимално на златните си години.

Възрастни хора получават кинезетерапия в домът си. София Хоспис

Грижа за възрастни хора по домовете - Основна информация

Нашата услуга за грижа за възрастни хора по домовете е ключа към постигането на възможно най-високо качество на живот за вашите близки. Домашните посещения от професионални гледачи осигуряват безопасност, сигурност и независимост. Това е начин да се избегне ненужна хоспитализация; може да помогне за възстановяване след заболяване, нараняване или престой в болница – и всичко това чрез грижи, предоставяни в комфорта на дома. Нашата услуга за грижа за възрастни хора по домовете включва:

Помощ с домакинската работа: Поддържането на домакинството отнема много време. Гледачите ни помагат в домакинската работа, пазаруване, чистене, както и при желание и нужда – осигуряване на храна чрез кетъринг.

Транспорт. Транспортът е ключов въпрос за възрастните. Ние осигуряваме съдействие на клиентите като ги придружаваме с градския транспорт. Предлагаме и допълнителен, специализиран медицински транспорт от легло до легло при необходимост, който се извършва от линейка.

Модификации на дома. Грижата за възрастни хора по домовете помага на тези с нарушена мобилност. Чрез промени в разположението на мебели и други модификации жилището става по-удобно и достъпно.

Лична хигиена. Грижата за възрастни хора по домовете включва помощ за ежедневните дейности, като обличане, къпане, смяна на памперси. Домашните здравни помощници помагат и с дребни неща като измерване на кръвното и напомняне за прием на лекарства.

Здравеопазване. Предоставяме допълнителни здравни услуги от обучени специалисти, като ерготерапевти, социални работници или домашни медицински сестри.

Социални контакти, развлечения и общуване. Грижата за възрастни хора по домовете включва дейности за социализация, развлекателни занимания и някого, с когото да общуват.

Мъж в напреднала възраст на диван в домът си - Грижа за стари хора по домовете

Защо да изберете дом за възрастни хора „Надежда”

 • В дом “Надежда” възприемаме грижата за възрастни хора по домовете като индивидуална връзка с всеки, а не като задача.
 • Нашите болногледачи са изключителни хора, които подбираме внимателно, залагайки на една основна черта над всички останали: съпричастност.
 • Дом за възрастни хора „Надежда” разработва персонализирани грижи, които включват безопасност и благополучие, емоционално здраве и социализация.
 • Ние осигуряваме високо качество на живот за възрастните хора в уюта на тяхното жилище.
 • Имаме индивидуален подход, спрямо всяко семейство и всеки дом.
 • Предлагаме и други услуги, сред които рехабилитация на възрастни хора и йога и спортни занимания за възрастни

Защо грижите за възрастни хора по домовете са добро решение

Когато любимите ни хора все още живеят самостоятелно, но се борят с последиците от остаряването и загубата на независимостта си, грижите за възрастни хора по домовете са чудесно решение. Професионалните болногледачи предоставят физическа помощ и емоционална подкрепа.

 1. Грижата по домовете не гарантира, че възрастните няма да претърпят сериозен инцидент у дома, но дава възможността да се реагира бързо и адекватно при създадена такава ситуация.
 2. Болногледачите са подходящи дори при нужда от помощ само за домакинската работа.
 3. Домашната грижа може да включва рехабилитация или ерготерапия.
 4. Можете да си починете от грижите за болен човек в напреднала възраст.
 5. Не е нужно възрастните хора да са в болница, за да бъдат наблюдавани.
 6. Специалистите по домашни здравни грижи ще адаптират дома според нуждите на клиента.